Početna Gradske teme Novosadski džez festival krajem novembra: Prava poslastica uživo za sve džezere

Novosadski džez festival krajem novembra: Prava poslastica uživo za sve džezere

0

Novosadski džez festival održava se, s uvodnim sadržajima, od 22. pa sve do 28. novembra na više lokacija u Novom Sadu.

Koncertni program 23. Novosadskog džez festivala biće održan od 25. do 28. novembra u Maloj sali, na sceni “Pera DobrinovićSrpskog narodnog pozorišta, dok će uvodni sadržaji festivala i muzičke radionice biti održani od 22. do 27. novembra na čak četiri lokacije.

Ulaznice za glavni koncertni program su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada do 25. novembra, a od 25. do 28. novembra ulaznice je moguće kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

Ovogodišnji džez festival predstaviće neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Kao uvod u sam festival i koncertni program, od 22. do 27. novembra, biće upriličene muzičke radionice, kao i izložba fotografija u različitim prostorima kao što su Kulturni centar Novog Sada, Kulturna stanica Mlin, muzička škola “Isidor Bajić” i Srpsko narodno pozorište.

Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene kao što su Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić i Igor Molnar, neke od radionica predviđene su za buduće džezere, za najmlađe koje će kroz kreativne sadržaje voditi Svetlana Ceca Palada,

Izvor: 021.rs
Foto: Novosadski džez festival