Početna Gradske teme Novosadski karving majstori drugi na svetu

Novosadski karving majstori drugi na svetu

Karving majstori  (1)

Novosadska Asocijacija karving mastera Srbije postala je druga na svetu su u disciplini rezbarenja i aranžiranja voća i povrća. Šta je sve ekipa morala da prođe da bi došla do ovog uspeha, rekao nam je Danilo Bukarica, član Asocijacije:

Takmičenje je trajalo tri dana. Prvog dana takmičari su imali zadatak da od unapred izrezbarenih namirnica aranžiraju sto (home made kategorija), a drugog da za tri sata izrezbare namirnice i da ih postave na sto (live karving). Poslednjeg dana, svaka ekipa je morala da aranžira sto sa namirnicama koje su izrezbarene istom tehnikom, tako da predstavljaju celinu. Na kraju, bodovi su se sabirali, a mi smo uspeli da osvojimo drugo mesto u svetu.

Karving majstori  (2)

Što se tiče finansiranja, sve smo sami morali da platimo jer nemamo sponzore koji bi nam omogućili finansijsku podršku, pa je svakako put, iznajmljivanje kombija za prevoz našeg tima, hrana i slično sve spalo na sospstveni trošak, a to nije na kraju kada se sve sabere nije ni malo jeftino, pa bih voleo kada bi se našao neko da nam malo olakša situaciju. Ovo nam je bilo jedno od prvih većih takmičenja, iskreno se nismo ni nadali drugom mestu, ali su talenat i upornost pevladali, pa smo osvojili drugo mesto u svetu – dodaje Bukarica.

Karving majstori  (4)

Bilo je takmičara iz raznih delova sveta, ukupno 16 zemalja i 52 takmičara, a prvo mesto zauzeli su Tajlanđani. Takmičenje se održalo u Inzbruku, poznatom turističkom gradu u Austriji – završava novosadski karving majstor.

Karving majstori  (3)

Autor: Ivana Knežević
Foto: Privatna arhiva