Početna Gradske teme Novosadski odbornici u petak o trošenju gradske kase u prvoj polovini godine

Novosadski odbornici u petak o trošenju gradske kase u prvoj polovini godine

Odbornici novosadske Skupštine će u petak, 8. septembra održati prvo zasedanje posle letnje pauze, a prvenstveno će raspravljati o izvršenju budžeta u prvoj polovini 2017. godine.

U gradsku kasu se od januara do juna slilo 11,1 milijardu dinara, dok je utrošena polovina odnosno 5,6 milijardi. U izveštaju o budžetu se navodi da je preko 86 odsto novca upotrebljeno za tekuće rashode, a tek 10,4 odsto za kapitalne rashode, i primetno je da tek treba da uslede plaćanja raznih radova.

Na dnevnom redu će biti i izveštaji o investicionim radovima javnih preduzeća za prvih šest meseci ove godine, a iz njih se može videti da većina preduzeća nije utrošila skoro ni dinar jer su bili u toku tenderi ili su tek počeli planirani radovi.

Odbornici će dati i saglasnost na raspodelu dobiti ostvarene iz poslovanja javnih preduzeća za prošlu godinu, poslovanju “Stana” u prošloj godini, s tim da je ovo preduzeće i pored pozitivnog poslovanja pred stečajem i već skoro dve godine ima blokirane račune.

Takođe, na dnevnom redu je i plan detaljne regulacije Telepa. Prema ovom planu ne dozvoljava se dalje povećanje spratnosti u ovom delu grada, prvenstveno na Bulevaru Evrope i Bulevaru patrijarha Pavla, kao i u obližnjim ulicama. Nove višespratnice od četiri ili pet spratova će polako zamenjivati kuće u tim delovima Telepa, dok će u ostatku naselja i dalje biti porodične kuće.

Pored ovog plana, od odbornika se očekuje da odobre da se počne sa izradom izmena urbanističkih planova Novog naselja, dela Detelinare i Sportskog centra “Sajmište”.

Skupština grada će na sednici u petak imati još jednu tačku dnevnog reda koja se odnosi na ranije donetu odluku o pretvaranju Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u sedam zasebnih ustanova.

Izvor: 021.rs
Foto: Skupština Novog Sada