Početna Gradske teme Subvencije za samozapošljavanje za 50 žena

Subvencije za samozapošljavanje za 50 žena

Pedeset žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo je bespovratan novac, u rasponu od 150.000 do 200.000 dinara, za pokretanje sopstvenog biznisa.

Na Javni poziv se prijavilo 80 žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Obaveza onih koji su dobile subvencije je da najmanje 12 meseci obavljaju posao za koji su se odlučile i uplaćuju poreze i doprinose. Registrovane delatnosti su frizeri, kozmetičari, advokati, stomatolozi, administrativne i proizvodne delatnosti, trgovinske radnje kao i po jedan pedijatar, prevodilac, proizvodnja TV programa, arhitekta, hostel, ugostiteljska radnja, antikvarnica, igraonica i dr.

Direktorka novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Vidović rekla je da je u 2017. godini u Novom Sadu smanjena nezaposlenost za 17,5 odsto i da Grad Novi Sad izdvaja najviše novca za mere zapošljavanja od svih lokalnih samouprava.

Gradska uprava za privredu je 2016. godine prvi put odobrila subvencije za samozapošljavanje žena i tada je za tu namenu izdvojeno pet miliona dinara, dok je 2017. godine izdvojeno duplo više sredstava – deset miliona dinara.

Izvor: Novisad.com
Foto: novisad.rs