Početna Gradske teme Novosadski odlikaši i ove godine na bilbordima širom grada

Novosadski odlikaši i ove godine na bilbordima širom grada

0

U Novom Sadu su ponovo postavljeni bilbordi čiji je cilj promocija najboljih đaka osnovnih i srednjih škola.

To su i ove godine zajednički uradili Udruženje za promociju društvene odgovornosti i Udruženje građana Novi Sad, u okviru projekta “Učim+Znam=Vredim”.

Zbog epidemije virusa korona koja je uticala na odvijanje nastave i prekid svih školskih takmičenja, ove godine na bilbordima je napravljena retrospektiva dosadašnjih šest godina trajanja ovog projekta uz podsećanje na sve mlade i uspešne Novosađane koji su proteklih godina krasili bilborde u gradu.

Posebno mesto zauzelo je četvoro đaka koji su u dosadašnjim kampanjama “Učim+Znam=Vredim” bili čak tri puta istaknuti na bilbordima zbog svojih uspeha.

To su bivša učenica Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, a sada studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Teodora Stanišić, te đaci Jovine gimnazije Marko Sladojević, Vukašin Đinović i Miroslav Grubić, koji su proteklih godina osvajali domaće i međunarodne nagrade na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, matematike, informatike i na Svetskoj naučnoj olimpijadi.

Marko Sladojević je zbog postignutih uspeha bio na bilboridma bio 2015, 2018. i 2019. godine.

“Кrajem prošle godine sam učestvovao na Svetskoj juniorskoj naučnoj olimpijadi (IJSO) u Dohi, gde sam osvojio bronzanu medalju. U toku godine, nakon okružnih takmičenja, plasirao sam se na državna takmičenja iz matematike, fizike, informatike i hemije, koja će se, nadam se, održati uprkos pandemiji”, poručuje Marko.

Izvor: 021
Foto: Učim+Znam=Vredim