Početna Gradske teme NOVOSADSKI OKTOBERFEST – The Frajle: Očekujte veselu i razigranu atmosferu, volimo da...

NOVOSADSKI OKTOBERFEST – The Frajle: Očekujte veselu i razigranu atmosferu, volimo da nastupamo kod kuće!

frajle_1476352224_670x0

Poslednjeg vikenda u oktobru 28. i 29. oktobra, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Nemačko-srpske privredne komore, Color Press Grupa u Master centru Novosadskog sajma po prvi put organizuje “Novosadski oktoberfest”. Događaj će proteći u znaku piva, kobasica i pereca i puno dobre muzike.

Pored tri najveće srpske pivare – “Heinekena”, “Carlsberga” i “Apatinske”, svoje etikete predstaviće i proizvođači zanatskih piva kao različiti i uvoznici piva iz svih delova sveta.

Bogat muzički program čine: Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Gift, Ničim izazvan, The Frajle, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i veliki broj domaćih i stranih DJ-eva.

Tim povodom razgovarali smo sa devojkama iz benda “The Frajle” koje će nastupiti prvog dana festivala, 28. oktobra.

Šta za Frajle predstavlja ovako velika manifestacija kao što je Oktoberfest?

– Ni jedna od nas jos uvek nije bila na Oktobarfest-u u Nemačkoj, tako da nam je super što će Novi Sad dobiti svoj Oktobarfest i što će malo atmosfera tog sjajnog festivala da se uvuče i u naš grad.

Da li među Frajlama ima pivopija i da li je pivo ukusnije uz perece i kobasice?

– Ima pivopija. Mara je veliki ljubitelj piva tako da je njena radost neopisiva. 🙂 Pivo je najbolje pre bilo kakvog jela, jer je pivo, ustvari prehrambeni proizvod.

Vojvodina je poznata po vinskim manifestacijama. Da li mislite da je ovo način da se posveti pažnja i onima koji uživaju u pivu?

– Naravno. Treba malo posvetiti pažnju i ljudima koji vole pivo i mogućnost da isprobaju i neka neobičnija i nesvakidašnja piva. Što će, sigurne smo, imati mogućnost na Oktobarfestu.

Kakvu atmosferu može publika da očekuje od Frajli tokom koncerta na Novosadskom Oktoberfstu?

– Veselu i razigranu. 🙂 Volimo da nastupamo kod kuće i posle dugih putovanja i mnogo koncerata, dolazimo u naš Novi Sad. Radujemo se svim ljudima koje dugo nismo videle. A neki se isto tako raduju i pivu. 🙂

Ulaznice po ceni od 200 dinara “Novosadski Oktoberfest” mogu se naći na portalu i prodajnim mestima GIGSTIX-a, a detalji o rezervaciji stolova i programu pogledajte na web adresi www.oktoberfest2016.rs

OktoberFest_web_banner_insta

Autor: Jelena Jovičić
Foto: Promo