Početna Gradske teme Novosadski poštari poručili da nisu lopovi

Novosadski poštari poručili da nisu lopovi

0

Grupa novosadskih poštara juče je pred Glavnom poštom organizovala protest na kom su raširili transparent sa natpisom “Radnici/ce pošte nisu lopovi“.

Oni su se okupili kako bi protestovali zbog pisanja po društvenim mrežama i navoda u medijima da su poštari glavni krivci za krađu pošiljki iz inostranstva zbog čega je Srbija navodno stavljena na crnu listu međunarodnih kompanija koje prodaju robu preko interneta.

Grupa poštara je u Novom Sadu nekoliko minuta stajala ispred ulaza u Glavnu poštu, a jedan od njih je uz molbu da ostane anoniman, rekao je da ih je pogodilo to što su poslednjih dana zaposleni u Poštama koji vredno rade svaki dan, isporučuju pisma i pošiljke, proglašeni za lopove.

“Nismo zadovoljni time što se iznose brutalne neistine da su poštari lopovi i slično, da ne navodimo teže izraze koji su se pojavili na fejsbuk stranici ‘Efektive’. Želimo da kažemo da postoji problem, da izrazimo nezadovoljstvo zašto je sve ovako ispalo i da pozovemo sve strane, Efektivu i upravu našeg preduzeća, da nađu zajedničko rešenje. Efekat svega ovoga što se desilo zadnjih dana je veoma negativan po običnog radnika, jer se na njega svaljuje sva krivica”, ispričao je ovaj radnik.

Pojedine inostrane kompanije demantovale su da je Srbija stavljena na crnu listu i da je zato povećana poštarina. Navedeno je da je u pitanju logistički problem na globalnom nivou, zbog kog su za desetine zemalja povećani troškovi isporuke.

Izvor: 021
Foto: Printscreen