Početna Gradske teme Novosadski prevoznici ne žele da iznajme vozila za prevoz na antirežimski protest

Novosadski prevoznici ne žele da iznajme vozila za prevoz na antirežimski protest

0

Inicijativa “1 od 5 miliona” pozvala je zainteresovane Novosađane na veliki antirežimski protest u Beogradu u subotu, 13. aprila, ali je dodala da ima problem sa iznajmljivanjem prevoza.

Kako poručuju u inicijativi, još uvek nisu uspeli da obezbede autobuse za prevoz učesnika protesta, jer nijedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju koju su organizatori kontaktirali nije potvdila da će iznajmiti tražena vozila.

“U više preduzeća je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima, zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su u nekoliko firmi saopštili da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni. Ukoliko do kraja nijedna prevoznička firma ne iznajmi autobuse učesnicima protesta, Inicijativa ‘1 od 5 miliona’ će prevoz organizovati privatnim automobilima, pa je utoliko važnije da se što pre prijave svi koji u subotu žele u Beograd”, navode u inicijativi.

Planiran je polazak 13. aprila sa Bulevara Evrope u 11 časova. Svi koji žele da sa novosadskim ogrankom inicijative putuju na protest, mogu da se jave direktnom porukom preko naloga “1 od 5 miliona Novi Sad” na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, kako bi ostavili podatke za kontakt i obaveštavanje o detaljima polaska, kažu u inicijativi.

Na isti način mogu da se jave i svi koji planiraju da za Beograd idu svojim kolima i spremni su da povezu još nekog od učesnika protesta.

Protest u Beogradu počinje u 15 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay