Početna Gradske teme Novosadski sajam i Prirodno-matematički fakultet ozvaničili saradnju

Novosadski sajam i Prirodno-matematički fakultet ozvaničili saradnju

0

Na Novosadskom sajmu danas je potpisan Sporazum o naučno-tehničkoj saradnji Novosadskog sajma i Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Sporazum se odnosi na organizovanje Sajma turizma, koji će kao samostalna priredba biti održan od 17. do 19. novembra, sa posebnim akcentom na Dane karijere u turizmu, edukativni segment gastro turizma i konferenciju “Savremeni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu”, ali i na druge važne zajedničke događaje, konferencije…

Dokument su potpisali prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

– Prirodno-matematički fakultet kao najveći fakultet ovog tipa u Srbiji, koji pod jednim krovom ima pet departmana sa vrlo različitim disciplinama, je svakako institucija koja organizuje veliki broj manifestacija, konferencija i promocija, a rekla bih da smo na Novosadskom univerzitetu sigurno među prva tri fakulteta u tome. To i jeste jedan od razloga zašto imamo interes da sa Novosadskim sajmom sarađujemo i verujem u vrlo plodonosnu saradnju u tom aspektu, rekla je Milica Pavkov Hrvojević. – PMF je novosadski fakultet koji ima najveći broj međunarodnih projekata na Univerzitetu u Novom Sadu, trenutno 57. Nacionalnih, takođe i regionalnih, a sve je veći interes da se akademske institucije povezuju sa javnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima i na ovakvim pozivima je svakako dobrodošlo da se tu nađe i Novosadski sajam i naravno pre svega Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Tema oko koje bi se mogli zajednički okupiti je i praksa naših studenata sa već pomenutog Departmana na Novosadskom sajmu i zajednička izdavačka delatnost, dodala je Pavkov Hrvojević.

– Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu je do sada bio deo grupe sajmova LORIST. Mi smo se kao menadžment ohrabrili i odlučili da ga ove godine organizujemo kao samostalnu priredbu. Biće to definitivno izazovno, stoga i pristupamo ovakvom pojačanju u realizaciji ovog projekta, što će nam omogućiti da dobijemo još jedan pogled sa aspekta stručne javnosti, rekao je Slobodan Cvetković. – Ono što su važni segmenti Sajma turizma, pored promovisanja turističke ponude, su B2B poslovni i Hosted Buyer susreti turoperatera, Dani karijere u turizmu, edukacije, prezentacije i promocije na štandovima i u Kongresnom centru, prodajna izložba hrane i pića sa promocijom Gastro regiona, napomenuo je Cvetković.

– U prolećnoj sezoni koja je bila izuzetno dinamična, u aprilu ćemo održati još 25. međunarodnu izložbu zlatarstva i časovničarstva SJAJ, od 8. do 11. aprila, sa Izložbom minerala, fosila, dragog kamenja i nakita GEMEXPO, 9. i 10. aprila, u Hali 1 Novosadskog sajma. Ključna manifestacija Novosadskog sajma – 89. međunarodni poljoprivredni sajam, biće održana od 21. do 27. maja, istakao je Cvetković.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma biće Republika Mađarska, Generalni sponzor Globos osiguranje, a Zlatni sponzor Al Dahra.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Novosadski sajam