Početna Gradske teme Novosadski student dobio pretnje smrću nakon što je pobedio Pravni fakultet na...

Novosadski student dobio pretnje smrću nakon što je pobedio Pravni fakultet na sudu

0

Student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Karanović, prijavio je policiji da je preko društvenih mreža primio pretnje smrću, pošto je Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu ukinulo i drugu disciplinsku kaznu kojom je on bio na 36 meseci suspendovan s fakulteta.

“Osećam se ugroženim i uznemirenim, kao i svi članovi moje porodice”, rekao je Karanović agenciji Beta.

Dodao je da sumnja da su pretnje povezane s njegovom pobedom pred Upravnim sudom.

Prijavu protiv Karanovića, na osnovu koje je suspendovan s Pravnog fakulteta, potpisala su 44 profesora i asistenta te visokoškolske ustanove, a Upravni sud je predmet vratio Pravnom fakultetu na ponovno odlučivanje. Pravni fakultet je obavezan da Karanoviću nadoknadi i troškove upravnog spora, navodi se u presudi u koju je Beta imala uvid.

“Činjenica da je prema oceni suda, ne samo nezakonit akt dekana i komisije, već i da je neuredna prijava koja je potpisana od strane 44 profesora i asistenta Pravnog fakulteta ne može se objasniti drugačije sem teškom zloupotrebom službene dužnosti i samovlašćem, koji su udar na osnovne vrednosti koje garantuje ne samo domaće, već i međunarodno pravo”, rekao je Karanović nedavno agenciji Beta.

Dodao je da je spreman da prihvati “javno izvinjenje” onih koji su potpisali prijavu protiv njega, ali je dodao da se ne radi samo o ličnom odnosu.

“Tužilaštvo i policija moraju da se uključe hitno jer je takvo postupanje pretnja po svakog građanina, studenta, roditelja i kalja ugled svakog od nas”, kazao je Karanović.

On je najavio da će tražiti naknadu štete od 150.000 evra.

Izvor: Beta, 021
Foto: Wikipedia