Početna Gradske teme Novosadskim fudbalskim klubovima uručena nova oprema

Novosadskim fudbalskim klubovima uručena nova oprema

Deset novosadskih fudbalskih klubova dobilo je od Grada Novog Sada i Fudbalski savez grada Novog Sada donacije s opremom. Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin zajedno je sa predsednikom Fudbalskog saveza grada Novog Sada Goranom Antićem uručio sportsku opremu predstavnicima deset fudbalskih klubova sa teritorije grada.

“Grad Novi Sad na različite načine podržava sport, a ovo je jedna u nizu uspešnih akcija. Lako je sprovoditi Strategiju razvoja sporta i Lokalni akcioni plan koji je usvojen na Skupštini, kada postoji velika podrška gradonačelnika koji suštinski shvata važnost promocije i popularizacije sporta, u šta spada i pomoć klubovima koji deluju na teritoriji grada. Pored Gradske uprave za sport i omladinu, koja dobija od Grada određeni procenat budžeta i usmerava ta sredstva na finansiranje klubova i raznih sportskih manifestacija, mi se trudimo i da animiramo privatne društveno-odgovorne kompanije da pomognu sportske aktivnosti u gradu. Ujedinjeni smo oko istog cilja, a to je da se malo rastereti budžet roditelja, jer je danas teško obezbediti sve neophodne uslove za trening”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Goran Antić se u ime Fudbalskog saveza grada Novog Sada zahvalio Gradu Novom Sadu na trudu i pomoći za još jednu donaciju za fudbalske klubove u vidu sportske opreme koja se sastojala od dresova, štucni, šorceva, kao i lopti.

“Ovo je peta akcija koju Grad sprovodi za nas, a svaka donacija znači mnogo za fudbalske klubove koji se suočavaju sa raznim problemima, između ostalog vezanim za nabavku sportske opreme”, rekao je Antić.

Autor: NsHronika