Početna Gradske teme Novosadskim studentima nagrada Radio Beograda

Novosadskim studentima nagrada Radio Beograda

Nagradu “Neda Depolo” koju Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio izrazu osvojili su studenti novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Ana Mijušković i Bogdan Dašić, za radijsku reportažu “Mogu i hoću”.

U fokusu pobedničke reportaže nalazi se devojka Jasna koja je odrasla sa hendikepom, završava studije književnosti, a želja joj je i da postane glumica.

Autori su bolnu temu provukli bez napadne sentimentalnosti, sa fascinantnom baladom “Pod sjajem zvezda ove noći” u izvođenju Kvarteta Predraga Ivanovića – navodi se u saopštenju žirija u kom su bili Jovana Stefanović, Nebojša Bradić, Sanja Milić, Melina Pota i Milan Vlajčić.

Bogdan Dašić kaže za “Odjek” da je reportaža “kupila” žiri jednakošću novinara i Jasne koja je glavna junakinja.

Kada su ovakve teme u pitanju, neretko se desi da novinar upadne u zamku patetike. U našem slučaju to se nije desilo. Prikazana je borba osobe koja je apsolutno jednaka sa svima, ali kojoj društvo i loša zakonska regulativa nameću nejednakost i večnu borbu sa vetrenjačama – dodaje Bogdan.

Drugu nagradu osvojili su Uroš Ranković i Jelena Grmač sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu za radio-dramu “Poslednji voz”, dok je treća nagrada pripala emisiji “Uroš i Mrnjavčevići” Ivane Miljković i Jelene Vacić sa Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Izvor: univerzitetskiodjek.com

Foto: Pixabay