Početna Gradske teme “Novosadsko dečije leto” počinje narednog četvrtka

“Novosadsko dečije leto” počinje narednog četvrtka

Sledećeg četvrtka počinje “Novosadsko dečije leto”, manifestacija koja će mnogima ulepšati slobodno vreme, a naročito najmlađima. Ona je sinonim za kreativni i potpuno drugačiji letnji raspust. Radionice i centralni deo događaja trajaće od 28. juna do 28. avgusta.

Da raspust i u gradu može biti zanimljiv, već 11 godina dokazuje “Novosadsko dečije leto”. Organizatori su se još jednom potrudili da se tokom narednih mesec dana najmlađi zabave, ali i nauče razne veštine.

Tokom letnjeg raspusta deca će imati priliku da uče o raznim kulturama, tradicijama, jezicima, da izučavaju lekovito bilje, drveće kao pravi mali ekolozi. Praviće nakit i replike igračaka iz praistorije, učiće se raznim sportskim veštinama, učestvovaće na kvizovima – kaže Lea Radlovački iz “Novosadskog dečijeg leta”.

Ova manifestacija, ovaj program ima vekliku podršku gradske uprave za kulturu grada novog sada, jer se već godinama unazad ovaj program se pozicionirao kada su deca ciljna grupa kao jedan od najznačajnih koji naš grad ima – napominje član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić.

Programi koji su namenjeni uzrastu od 4 do 14 godina će biti realizovani u mnogobrojnim novosadskim institucijama, među kojima je i gradska biblioteka.

Svake godine menjaju se teme, u skladu sa godišnjom temom dečje odeljenje se potrudi da osmisli kreativne literarno likovne radionice koje će deci približiti pre svega knjigu i čitanje – kaže Katarina Novaković iz Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Važno je znati da je sav program besplatan, te da je ovo idealna prilika da se najmlađi oprobaju u različitim kreativnim, sportskim i edukativnim radionicama.

Izvor: rtv.rs
Foto: Facebook/Novosadsko dečije leto