Početna Danas u gradu Đaci OŠ “Vasa Stajić” dobili interaktivne table i nov školski nameštaj

Đaci OŠ “Vasa Stajić” dobili interaktivne table i nov školski nameštaj

U okviru konkursa “Zajednici zajedno 2020“, koji organizuje kompanija “NIS” uz podršku Grada Novog Sada, đaci Osnovne školeVasa Stajić” dobili su interaktivne table i nov školski nameštaj.

Pet novih interaktivnih tabli sa pratećom opremom u vidu računara i projektora, pronašli su svoje mesto na adresi Osnovne škole “Vasa Stajić”, gde su ih đaci dočekali razdragano, jer su im sada, kako ističu kroz nove tehnologije i igru, gradiva daleko zanimljvija. Pored toga, kabinet za muzičku i likovnu kulturu u potpunosti je opremljen novim nameštajem.

Naša direktorka kao bivši nastavnik informatike ove škole je inače imala viziju da nam obezbedi što je više moguće interaktivnih tabli kao način da se nastava približi deci, naročito deci nižih uzrasta koji izuzetno vole da rade pomoću tač urađaja, tkao da je ovaj način nastave za njih i prilagođen i interesantan i mnogo uzbudljiviji nego klasično frontalno predavanje – kaže Dragica Musulin Kolarov direktorka OŠ “Vasa Stajić”.

Kompanija “NIS” u saradnji sa Gradom je u okviru konkursa “Zajednici zajedno 2020” dodelila sredstva na adrese deset novosadskih škola u ukupnoj vrednosti od oko 15 miliona dinara, od čega je milion i 360 hiljada dinara dodeljeno Osnovnoj školi “Vasa Stajić”.

Ono što je jako važno i želim da najavim je da će u narednih 15-20 dana biti raspisana javna nabavka za rekonstrukciju i proširenje sale za fizičko vaspitanje kako bi i učenici nižih razreda Osnovne škole “Vasa Stajić” imali mogućnost da fizičko vaspitanje izvode u novoj proširenoj sali – ističe Radovan Kovačević, vd načelnika Gradske uprave za obrazovanje u Novom Sadu.

U sklopu projekta vrednog oko 203 miliona dinara đaci će uz novu fiskulturnu salu dobiti i dve otvorene učionice. Grad ističe da će ta investicija biti realizovana u naredne dve godine.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay