Početna Gradske teme Novosadsko proleće na SPENS-u od 21. do 23. marta

Novosadsko proleće na SPENS-u od 21. do 23. marta

Od 21. do 23. marta ove godine održaće se 29. “Novosadsko proleće”, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

Tokom tri dana manifestacije, okupiće se veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata da predstave svoje proizvode.

Idući u susret velikom jubileju – 30 godina manifestacije, uvedene su izmene, a zadržao se stari šmek i stara lokacija – prvi sprat SPENS-a.

Tokom trajanja manifestacije, Pokret gorana obeležiće datume važne za zaštitu životne sredine:
– 21. mart – Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća – u saradnji sa JP “Vojvodinašume”
– 22. mart – Svetski dan voda – u saradnji sa JVP “Vode Vojvodine”

Ove godine manifestaciju 29. “Novosadsko proleće” obeležiće stručno i javno predavanje “Biljne invazije i Novi Sad” i kviz za srednjoškolce “Invazija znanja”. Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke. Pored ovog predavanja akcenat se stavlja na stručni skup za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu “Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj”. Za ljubitelje vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja spremili su i različite turističke i gastronomske ponude vojvođanskih salaša kroz “Salašarski dan” i televizijski serijal “Salaši za Vas”.

Za 29 godina postojanja manifestacije, organizovana je goranska nagradna igra i podela 29 poklona za posetioce manifestacije.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay