Početna Sport Treći uzastopni poraz Vojvodine u Superligi

Treći uzastopni poraz Vojvodine u Superligi

0

Fudbaleri Vojvodine doživeli su novi poraz u Superligi, pošto su u današnjem susretu izgubili od Voždovca sa 1:0.

Na pobedu u Superligi Vojvodina čeka od 1. decembra 2018. godine. Utakmica protiv Voždovca, slabije rangiranog tima na tabeli, ulivala je nadu Novosađanima da bi mogla da ih pogleda sreća i da konačno kući donesu tri boda. No, sreća nije ono čime se dobijaju ovakve utakmice.

Prvo poluvreme nije donelo nikakva uzbuđenja za nekoliko stotina gledalaca na stadionu Voždovca. Tek po koja poluprilika na obe strane, bez prave opasnosti za golmane.

Međutim, u drugom poluvremenu viđena je nešto zanimljivija utakmica. Bilo je šansi i šuteva na obe strane, ali je izostala konkretna realizacija. Tako je bilo sve do finiša meča, kada je Voždovac osigurao pobedu.

U 88. minutu Srnić je odigrao pas u šesnaesterac Vojvodine, do lopte je došao Mikić i sa nekih šest-sedam metara savladao čuvara mreže crveno-belih.

“Stara dama” je bez pobede već šest kola. U tom periodu ostvarila je tri poraza i tri remija, a postigla je samo jedan gol. Ipak, šanse za plej-of postoje, ali da bi se to dogodilo očigledno je da nešto mora da se promeni u igri novosadskog tima.

Drugi novosadski superligaš Proleter je današnjom pobedom protiv bolje kotirane Mladosti načinio veliki korak ka osiguravanju mesta u plej-ofu, a u prilog mu ide i to što se u sledećem kolu sastaje protiv pretposlednjeg Zemuna. S druge strane, Radnik je osmi na tabeli i beži samo bod Voši. Ukoliko bi crveno-beli uspeli da zbiju redove, šanse da ih ne gledamo u plej-autu bi bile realne.

Prvu priliku za to imaju već 6. marta, kada će dočekati Spartak, koji se ove sezone bori za opstanak.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay