Početna Gradske teme “Novosadsko proleće” održaće se od 15. do 19. marta

“Novosadsko proleće” održaće se od 15. do 19. marta

0

cvece

Od 15. do 19. marta ove godine, održaće se 26. “Novosadsko proleće” – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.
Manifestacija se održava na prvom spratu SPC “Vojvodina”, svakog dana od 08 do 20 časova, subotom do 15 časova. Ulaz je slobodan.

Svojom funkcionalnošću, SPC “Vojvodina” se dokazao kao zanimljiv prostor za održavanje ovakve manifestacije i kao dobar domaćin, a veliki broj sala i tehnička opremljenost, garantuju predstavljanje po najvišim standardima.

26. “Novosadsko proleće” će i ovog puta imati 3 izložbene celine:

1. Izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu,

2. Izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i

3. Izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata.

“Novosadsko proleće” se organizuje po 26. put, a za ovako dugu tradiciju zaslužna je pre svega odlična saradnja sa jedne strane sa više od 230 izlagača na manifestaciji – najveći proizvođači i uvoznici cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođači meda i zdravstveno-bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata.

Najveća zasluga za to što je “Novosadsko proleće” postalo omiljena manifestacija Novosađana/ki sa velikim turističkim i privrednim značajem za Novi Sad, sa više od 70 hiljada zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije, pripada svakako pozitivnoj energiji koja se razmenjuje između organizatora, donatora, medija, osnovnih i srednjih škola, PU “Radosno detinjstvo”, izlagača i samih posetilaca koji redovno dolaze svake godine da uživaju u predivnom izložbenom prostoru, kupe cveće i druge proizvode, učestvuju u kreativnim i ekološkim radionicama ili ekološkim predstavama za decu i mlade, informišu se o aktuelnim ekološkim temama na predavanjima i stučnim tribinama ili uživaju u kulturno-umetničkom programu.

Autor: RTV
Foto: pixabay.com