Početna Gradske teme Novosadsko tužilaštvo odbacilo prijavu za zloupotrebu službenih vozila na izborima u Lučanima

Novosadsko tužilaštvo odbacilo prijavu za zloupotrebu službenih vozila na izborima u Lučanima

0

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu organizacije CRTA protiv NN izvršioca iz Opštinske uprave Šid za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Kako su iz Tužilaštva naveli, korisnik vozila upravljao je shodno putnom nalogu službenim vozilom Opštine Šid, radi posete javnom preduzeću sa teritorije Opštine Lučani.

Oni kažu da nema dokaza koji bi izazvali sumnju da je ovakvim postupanjem naneta šteta Opštini Lučani ili budžetu Srbije, odnsono da je zloupotrebljena imovina opštine.

Podsetimo, polovinom februara CRTA je podnela krivične prijave protiv odgovornih u nekoliko novosadskih preduzeća i ustanova, zbog korišćenja službenih vozila u Lučanima za vreme lokalnih izbora 16. decembra prošle godine. CRTA je identične krivične prijave podnela i protiv odgovornih lica u Pančevu, JKP “Drugi oktobar” u Vršcu i Poljoprivredne stručne službe u Vrbasu, čija vozila su, takođe, snimljena u Lučanima iako ta preduzeća tog dana, a ni ranije, nisu imala nikakvih poslova ni razloga da budu u toj varošici.

U ranijoj izjavi za list “Danas” direktor novosadske “Čistoće” Vladimir Zelenović je rekao da nema saznanja o krivičnoj prijavi, a direktori drugih novosadskih firmi, čija su vozila navodno bila u Lučanima, takođe tvrde da nemaju saznanja da su podnete krivične prijave.

Izvor: 021, Danas
Foto: Pixabay