Početna Gradske teme NS Market ovog vikenda na Ribarskom ostrvu

NS Market ovog vikenda na Ribarskom ostrvu

0

Jesen, kao najkoloritnije godišnje doba, velika je inspiracija kulinarima, umetnicima i kozmetičarima. Pozivaju se svi oni koji vole jesenje boje, mirise i ukuse da se pridruže na Četrnaestom NS Marketu koji će biti održan u subotu i nedelju, 17. i 18. oktobra kraj Dunava, na Ribarskom ostrvu, u prijatnoj i lepo uređenoj bašti Gastro bara “Berta“.

Posetioci NS Marketa imaće priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom pedesetak izlagača, koji će se predstaviti svojim posebno kreiranim proizvodima. Kreativci, zanatlije, mali proizvođači i umetnici izložiće prirodnu kozmetiku, predmete od drveta, keramike, gline. Na tezgama će se naći i nekoliko vrsta nakita, dekoracija za kuću i tekstil. Neizostavni su proizvođači organske hrane, pa tako najavljujemo da će Novosađani moći da kupe sir, mesne prerađevine, povrće, zeleniš i zdrave slatkiše. A za ljubitelje začina i ljutog, u ponudi će biti različiti umaci i sosevi od paprika.

Kako je oktobar mesec piva, u saradnji sa “Varia Craft & Beer bar“ organizuje se “Craft beer korner by Varia“ na kom će biti predstavljeno i služeno šest zanatskih piva iz šest pivara.

Kao i uvek, sve posetioce očekuje zanimljiv prateći program.

Naš proslavljeni karikaturista Marko Somborac će u nedelju, 18. oktobra od 14 do 17 časova, na licu mesta crtati portret – karikaturu za svakog ko bude želeo da donira sredstva za kupovinu maski i dezinfekcionih sredstava za učenike i škole. Ovu kampanju, pod nazivom, “Podrži đake, podrži škole!“ organizuju Društvo za održivu budućnost – Koraci, u saradnji sa GSPRS Nezavisnost, a NS Market se pridružio ovoj akciji.

Uz Marka Somborca nam kao animacija stižu “Skrobonje – ćerka i tata Teodora i Goran”, i izvode muziku na bendžu i gitari.

Posetioci i izlagači će uživati u muzici “Retro Acoustic“ benda koji će po prvi put nastupiti na NS Marketu. Naravno, sa njima će nastupati i bend “Two Fingers“ i DJ Jovan.

I ovog puta će biti upriličena humanitarna akcija, koju će podržati i “Somborske šnajderke“, udruženje koje čine žrtve partnerskog nasilja koje su se upoznale u Sigurnoj kući u Somboru. Njih pet šiju zaštitne maske, ali i druge proizvode od tekstila poput posteljine, suvenire, igračke. Kupovinom njihovih proizvoda pomažete žrtve porodičnog i partnerskog nasilja.

Kao i uvek, biraće se Naj štand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače.

“Dragi Novosađani i svi koji budete u Novom Sadu u subotu i nedelju, 17. i 18. oktobra, dobrodošli ste na novi susret sa malim proizvođačima, zanatlijama, kreativcima i inovatorima. U ime tima NS Marketa, pozivamo Vas da prisustvujete našem četrnaestom druženju. Za sve dodatne informacije i dogovore stojimo Vam na raspolaganju”, poručuju organizatori.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay