Početna Gradske teme Pokret gorana Novog Sada obučava mlade “energetske agente”

Pokret gorana Novog Sada obučava mlade “energetske agente”

0

Pokret gorana Novog Sada је pripremio nastavak obuke za “energetske agente” koja će se održati 31. oktobra i 1. novembra 2020. godine. “Energetski agenti 2” predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg pilot projekta za mlade, a koji je podržan od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade.

“Energetski agenti 2” predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg projekta koji se bavio ispitivanjem potrošnje električne energije u domaćinstvima i studentskim domovima. U ovom projektu ćemo se baviti povećanjem energetske efikasnosti kroz aktivno uključivanje mladih. Učesnici prošlogodišnjeg projekta i novi zainteresovani mladi će proći kroz dve obuke o prikupljanju podataka o proceni potrošnje električne energije i na koji način se ona najefikasnije koristi, i o metodama i načinima identifikacije stanja objekata javnih namena i savladati tehnike rada na mernim instrumentima.

Pored obuka, predviđen je i terenski i istraživački rad o potrošnji energije i energetsko-efikasnom stanju u pet objekata Predškolske ustanove u Novom Sadu.

Realizacijom projekta, a kroz aktivno učestvovanje mladih, želi se da se pruže i nova praktična znanja mladima jer će tako biti podstaknuti da uoče loše navike življenja i da reaguju u vidu razmene iskustava i znanja. Jedan od ciljeva je i da se predoče i istaknu različite mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje izvora energije, sa namerom smanjenja ekološkog otiska odnosno posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja prema životnoj sredini, kao i podizanja kvaliteta sopstvenog života i društvene zajednice, kaže se u saopštenju pokreta Gorana Novog sada.

Obuka je predviđena za mlade od 18 do 30 godina sa teritorije Opštine Novi Sad. Broj mesta je ograničen. Prijava za polaznike obuke je počela. Svi zainteresovani mladi od 18 do 30 godina se mogu prijaviti putem LINKA do 20. oktobra do 17 časova.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay