Početna Gradske teme NS seme doniralo semena za socijalno ugrožene porodice

NS seme doniralo semena za socijalno ugrožene porodice

0

Socijalno ugrožene porodice koje se bave poljoprivredom sa teritorije Južnobačkog okruga dobiće na poklon semena kukuruza, soje i suncokreta u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koje je obezbedio Institut za ratarstvo i povrtarstvo “NS seme”.

Ovom akcijom obuhvaćeno je 20-ak mesnih zajednica, a seme će se deliti preko Crvenog krsta. Ima ga dovoljno za oko 500 hektara zemlje.

Direktorka Instituta dr Svetlana Balešević Tubić je podsetila na važnost solidarnosti i brige o svim članovima društva, posebno onima koji su najugroženiji.

– Kao institucija od nacionalnog značaja, Institut kroz donaciju semena pokušava da pomogne domaćinstvima koja su ugrožena, da damo doprinos svojim semenom jer proizvodnja hrane je najvažnija i to je naša obaveza i odgovornost. Naše sorte i hibridi imaju veliki genetski potencijal te ćemo na neki način pomoći da poljoprivrednici ostvare dobre prinose s našim sortimentom, a i da budu zadovoljni. Institut je u obavezi da unapredi i poljoprivredu ove države i celog regiona, što je rezultat osam decenija našeg rada – kazala je Balešević Tubić.

Inače, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je kao društveno odgovorna kompanija ove godine dobio visoko priznanje – zlatni znak Crvenog krsta Srbije za svoj doprinos humanitarnim aktivnostima.

Institut je inače prošle godine obeležio 80 godina od osnivanja, a u godini jubileja proglašen i za Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

Izvor: 021
Foto: Pixabay