Početna Gradske teme NURDOR i “Festival ljubavi” obeležili Svetski dan dece obolele od raka

NURDOR i “Festival ljubavi” obeležili Svetski dan dece obolele od raka

0

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Juče je u sklopu festivala, u saradnji sa NURDOR-om, obeležen Svetskoi dan dece obolele od raka. Okupljene je pozdravila predsednica NURDOR-a Joland Korora, ovogodišnja dobitnica Februarske nagrade, najvišeg priznanja Grada Novog Sada.

Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove kao i prošle godine nisu se puštali baloni podrške. Naime, program je započeo nastupom dečjih horova, sa idejom da upravo deca podrže decu, budući da su na Trgu bila prisutna i izlečena deca, ali i mališani iz mesta širom Vojvodine koji upravo biju svoju bitku sa rakom.

Nakon toga, izlečena deca pustila su balon u obliku srca ka nebu, za podršku deci koja se sada leče i kojima je potrebno da znaju da nisu sama, ali i u čast dece koja nažalost više nisu sa nama. Ovogodišnji slogan je: “Mnogo je važno da zagrliš snažno”, te su prisutni građani u odbrojavanju od 10 do nule na svakoj cifri zagrlili nekog drugog u svojoj blizini. Simbolično, preko celog Trga slobode na ovaj način raširio se kolektivni zagrljaj.

Pored toga, u Galeriji Matice srpske održan je koncert “Love actually”, gde je nastupila vokalna grupa “Muzika srca”. Koncertu je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je došao sa suprugom i prijateljima, i u programu uživao iz poslednjeg reda. 

Na Trgu slobode, posetioci su sinoć bili u prilici da uživaju u zvucima gitare i akustičnoj svirci, jer je nastupio Filip Acoustic.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Za sam kraj festivala organizatori su pripremili “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.