Početna Gradske teme O dodeli Februarske nagrade Jovanu Dejanoviću na sutrašnjoj svečanoj sednici

O dodeli Februarske nagrade Jovanu Dejanoviću na sutrašnjoj svečanoj sednici

JOVAN DEJANOVIC

Svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti doneta konačna odluka o dobitniku ovogodišnje Februarske nagrade zakazana je za sutra u 12 časova.

Jedini kandidat za jedno od tri najznačajnija gradska priznanja je bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović. Očekuje se da će odbornici biti jednoglasni, što se inače skoro nikada ne dešava.

Na dnevnom redu će se naći i dopune dnevnog reda koje su predložili odbornici DS-a, a koje predlažu da se dodele tri posebne nagrade proslavljenom jugoslovenskom bokseru Slobodanu Kačaru, novosadksom arhitekti Miroslavu Krstonošiću i režiseru Želimiru Žilniku.

Zamenik šefa odborničke grupe DS-a Veljko Krstonošić za 021.rs kaže da će podržati predlog da Dejanović bude dobitnik Februarske nagrade, a da su zbog oštre konkurencije za nagradu odlučili da posebno predlože troje Novosađana koji su u svojim oblastima postigli značajne rezultate.

Svaki od njih je u svojoj oblasti postigao vrhunske rezultate i na taj način dao veliki doprinos razvoju i promociji grada. Ideja nam je da pošto se Februarska nagrada dodeljuje pojedincu, da se Grad na neki način oduži i ostaloj trojici sjajnih kandidata. Zbog toga smo bez želje da umanjimo značaj nagrade i pre svega laureata koga ćemo podržati, predložili da se Grad oduži i ostaloj trojici. Ovo smo predložili i sa nadom da će i svako od njih u narednom periodu biti nagrađen Februarskom nagradom – naveo je Krstonošić za 021.rs.

Februarsku nagradu Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: 021.rs
Foto: Tanjug