Početna Gradske teme Obeležavanje 170 godina postojanja Gradske biblioteke

Obeležavanje 170 godina postojanja Gradske biblioteke

biblioteka3_0

Povodom 170 godina postojanja Gradske biblioteke u Novom Sadu, svi korisnici će u četvrtak, 24. septembra, moći da se upišu po 50 odsto jeftinijoj ceni, a za Novosađane koji su rođeni 23. septembra upis je besplatan. Obeležavanje jubileja prati raznolik program na više lokacija u gradu.

Svečanom akademijom i izložbom “Tradicija koja obavezuje” na Sceni “Pera Dobrinović” u Srpskom narodnom pozorištu otpočeće program u sredu u 18 časova, dok će se istog dana održavati manifestacije za najmlađe.

U sredu, 23. septembra, od 12 časova – ispred glavnog ulaza u Gradsku biblioteku, Dunavska 1, “Haos animatori – Free team” će izvesti performans “Biblioteka – kuća super informacija”.

Istog dana, u 10 časova, u Velikoj sali Mesne zajednice “Radnički”, Ulica Braće Mogin 2, biće održana pozorišna predstava “U biblioteci” koju će izvesti učenici 2. i 4. razreda OŠ “Dositej Obradović” sa učiteljicom Evom Božić.

U četvrtak, 24. septembra, u bibliotečkom ogranku “Danilo Kiš”, u Ulici narodnog fronta 47, biće organizovano druženje učenika iz OŠ “Žarko Zrenjanin” sa književnicom za decu, Jovanom Kulauzov Rebom, autorkom prvih slikovnica o dinastiji Nemanjića, kao i o našem velikom naučniku Mihajlu Pupinu.

Autor: 021.rs