Početna NStyle MANTIL zauvek!

MANTIL zauvek!

0

mantil

 

Za mantil ili legendarni trench coat postoje tvrdnje da je nastao još krajem 19. veka i to u poznatoj engleskoj modnoj kući Burberry. Mantil prvobitno namenjen kao radno odelo tokom 20. veka postao je modni trend i komad garderobe bez kojeg se nije mogla zamisliti jesenja sezona.

mantil5

21. vek doneo je i nove materijale, dezene, krojeve ali negde je onaj klasičan trench ostao i dalje apsolutni must have i to prisutan u svim modnim sezonama.

mantil6

Mantile uvek možete pronaći u najnovijim kolekcijama brendova koje imamo u našem gradu ali ono što je posebna poslastica jeste otkriti ga na nekoj gomili na Najlonu ili u nekom od gradskih second hand šopova.

mantil2

Nikad ne zaboravite i ne preskočite mamine ili babine ormare jer sigurno je davno neki mantil odložen jer je odradio svoje!

mantil4

Nemojte se iznenaditi ako pogledate etiketu i ugledate baš legendarni Burberry potpis jer i oni su negde bačeni ostavljeni pa sad ponovo treba da ožive u nekoj novoj modnoj priči.

mantil8

Mantili su savršena kombinacija uz džins, uz elegantan outfit ali i uz večernji i onaj koji je vrlo klasičan. Ove jeseni se poigrajte modom a za početak neka to bude mantil!

mantil3

Autor i foto: Srđan Šveljo