Početna Gradske teme Obeležavanje Dana blizanaca sutra u Rektoratu

Obeležavanje Dana blizanaca sutra u Rektoratu

0

Dan blizanaca, 11. jun, biće obeležen sutra u 11 časova u Rektoratu.

Dan blizanaca se obeležava širom sveta skupovima, druženjem i zabavom, a kod nas od 2018. godine, obeležavanje organizuje Centar za bihejvioralna istraživanja u psihologiji sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

– Ove godine ćemo iskoristiti priliku da predstavimo prvi i jedinstveni registar blizanaca u Srbiji – STAR Registar blizanaca u koji je do sada upisano već preko 2000 blizanaca – ističu iz Centra za bihejvioralna istraživanja u psihologiji i dodaju da je to jedini registar u zemljama Zapadnog Balkana i šireg regiona.

– Na Danu blizanaca u Srbiji upoznaćemo vas s aktivnostima STAR Centra u koje se možete uključiti kao blizanac, roditelj blizanaca ili građanin zainteresovan za nauku. Blizanački parovi koji su već učestvovali u prvoj blizanačkoj studiji u Srbiji moći će da preuzmu svoje sertifikate o zigotnosti (da li su jednojajčani ili dvojajčani blizanci). Osim toga, za roditelјe smo pripremili izlaganje na temu „Kako da pomognete svojim blizancima da budu jedinstvene osobe?“, dok će za najmlađe blizance biti dostupni animatori i kreativni kutak za zabavu koji će voditi studenti psihologije – navode organizatori i pozivaju sve blizance i roditelje blizanaca da se prijave u STAR Registar blizanaca OVDE ili na http://blizanci.rs/prijava.php

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay