Početna Gradske teme Obeležavanje Svetskog dana knjige i autorskih prava u Gradskoj biblioteci

Obeležavanje Svetskog dana knjige i autorskih prava u Gradskoj biblioteci

0

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se sutra, 23. aprila. Odluka o njegovom obeležavanju doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Ovim povodom, Gradska biblioteka u Novom Sadu tradicionalno organizuje druženje sa poznatim ličnostima, u cilju popularisanja bibliotečke delatnosti, knjige i čitanja. Ovogodišnji gost biće Slobodan Vladušić, pisac i esejista, docent na Odseku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

On će se od 17 do 18 časova družiti sa našim sugrađanima koji će moći da biraju knjige prema kratkom sadržaju ili zanimljivom citatu u koje će knjige biti umotane. Ideja ove kreativne akcije jeste promovisanje knjiga prema sadržaju umesto prema dizajnu korica.

Ove knjige su preporuka bibliotekara Odeljenja “Đura Daničić”.

U holu Gradske biblioteke u Novom Sadu (Dunavska 1) biće postavljena izložba o dvojici velikana svetske književnosti, Viljemu Šekspiru (1564–1616) i Migelu de Servantesu (1517–1616).

Ovog dana u svim bibliotečkim ograncima svi naši sugrađani moći će da se upišu u biblioteku sa popustom od 50%, tako da će članarina za odrasle korisnike iznositi 250, a za decu do 14 godina 150 dinara.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay