Početna Gradske teme Obeležen Dan vatrogasno – spasilačkih jedinica

Obeležen Dan vatrogasno – spasilačkih jedinica

vatrogasci 6novembar

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je prijemu povodom obeležavanja Dana vatrogasno – spasilačkih jedinica u sedištu Vatrogasno – spasilačke brigade, gde je upriličena i zvanična primopredaja vatrogasnog vozila – autocisterne, koja je donacija Grada Novog Sada.

Grad Novi Sad čini maksimalne napore da unapredi rad Vatrogasne brigade, a nastavićemo praksu da ulažemo i u opremanje policije i sve oblike bezbednosti, jer se to već pokazalo kao dobro i efektivno. Grad Novi Sad je nabavio jedno vatrogasno vozilo-autocisternu sa vatrogasnom opremom i za to je izdvojeno oko 22 miliona dinara. Takođe, pre nekoliko meseci nabavili smo i jedno specijalizovano putničko vozilo sa opremom u vrednosti od 2 miliona dinara, a u planu je i nabavka još tri specijalizovana putnička vozila kao i opreme. Nadam se da će novo vatrogasno vozilo, kao i terensko, uticati na pouzdaniji i bolji rad Vatrogasne brigade. Želim da vatrogasci imaju što manje posla, ali i da kada budu morali da intervenišu, to rade na najbolji način – izjavio je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković čestitajući Dan vatrogasne službe.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Dragan Cvetićanin zahvalio se Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milošu Vučeviću na donaciji vatrogasnog vozila – autocisterne kapaciteta 8 hiljada litara sa pratećom opremom.

Ova donacija je plod izuzetno uspešne saradnje sa lokalnom samoupravom za potrebe pripadnika vatrogasno – spasilačke jedinice i predstavlja veliki doprinos našem sigurnijem i pouzdanijem radu, što je svakako u interesu celokupne društvene zajednice. Zahvaljujući ulaganjima Grada Novog Sada i MUP-a u poslednjih nekoliko godina izdvojena su značajna sredstva za nabavku opreme koja je svakako doprinela našem radu – rekao je načelnik Dragan Cvetićanin.

Po rečima komandanta vatrogasno – spasilačke jedinice Dragoslava Klisure, vatrogasno vozilo – autocisterna je izuzetno moderno vozilo, najnovije generacije čiju je nadogradnju radila firma Vatrosprem iz Beograda, a koncipirano je kao vozilo za dopremanje veće količine vode na mesto intervencije.

Autor i foto: NsHronika.rs