Početna Gradske teme Obeležen Svetski dan mleka uz Moja Kravica proizvode

Obeležen Svetski dan mleka uz Moja Kravica proizvode

Svetski dan mleka - Moja Kravica donacija

Povodom Svetskog dana mleka, 1. juna, predstavnici kompanije Imlek obradovali su više od 700 mališana iz brojnih domova za nezbrinutu i bolesnu decu uručivši im poklon pakete Moja Kravica mleka i čokoladnog mleka.

Mlečni proizvodi su ključna namirnica u odrastanju dece, pomažu jačanju kostiju i pravilnom razvoju organizma. Poželjno je da ih konzumiramo svakodnevno, u bilo koje doba dana. Moja Kravica je omiljeni brend u našoj zemlji, posebno kod mlađe populacije, i naša je dužnost da pomognemo svim socijalnim kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija. Moja Kravica neguje i promoviše pozitivne vrednosti u društvu, o čemu svedoče osmesi dece kojoj su danas uručeni mlečni pokloni”, poručuju iz Imleka.

Moja Kravica mlečni paketići uručeni su štićenicima domova za nezbrinutu decu Drinka Pavlović, Jovan Jovanović Zmaj, Moše Pijade, Dragutin Filipović Jusa, učenicima Osnovne škole Sava Jovanović Sirogojno, deci iz Specijalne bolnice za celebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, Centru za zaštitu odojčadi i dece, Udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom “Plava školjka” iz Beograda i štićenicama manastira Svete Petke, Izvor, iz Paraćina.

Svetski dan mleka ustanovljen je od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) 2001. godine u cilju podizanja svesti o značaju konzumacije ove namirnice u ljudskoj ishrani i njenog značaja za globalnu svetsku ekonomiju.

Autor i foto: NsHronika.rs