Početna Gradske teme Obezbeđenje se vratilo u Klinički centar

Obezbeđenje se vratilo u Klinički centar

0

kcv

Na sastanku u Kliničkom centru Vojvodine, koji je održan u četvrtak u popodnevnim časovima, sastali su se ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borislav Vekić i šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc sa pokrajinskom sekretarkom za zdravstvo prof. dr Vesnom Kopitovic, direktorom ustanove doc. dr Ivanom Levakovim i saradnicima.

Dogovoreno je da se pristupi iniciranju procedure za ponovno angažovanje 30 ljudi fizičko tehničkog obezbeđenja i da se pronađe modus na koji način Klinički centar Vojvodine da pravda ove troškove Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, za sredstva koja se Republički fond za zdravstveno osiguranje obavezao da će obezbediti.

Lica koja su ponovo angažovana na poslovima fizičko tehničkog obezbeđenja juče su od ranih jutarnjih časova na ključnim mestima u Kliničkom centru Vojvodine. Prisustvo policije i dalje će biti neophodno jer prethodni broj zaposlenih na poziciji obezbeđenja je bio veći od broja kojim sad raspolaže ustanova.

U skladu sa finansijskim mogućnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje očekujemo da će tendencije biti da se u što kraćem roku broj zaposlenih na poslovima fizičko tehničkog obezbeđenja vrati na optimalan nivo.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: 021.rs