Početna Danas u gradu Danas na platou Spensa igramo se političara!

Danas na platou Spensa igramo se političara!

0

12417726_771258812974259_118806842565892146_n

Projekat “Popul(ar)istički rečnik demagogije” sa svojim “Demagoškim igrama bez granica” danas, 16. aprila, stigao je i u naš grad.

Demagoške igre aludiraju na uvek aktuelna politička dešavanja i ponašanja. Zainteresovani su mogli da sastave tim od tri osobe, krste sopstvenu izbornu listu imenom koje ukazuje na njihovu politiku i prijave se za učešće.

– Napustite vašu vojvođansku smirenost na samo jedan dan pa nam kao pravi srpski političari, manipulacijom i populizmom zamažite oči i prevedite nas žedne preko vode. Sigurno nas možete ubediti zašto vojvođanska zemlja mora biti prodata i data u zakup strancima, a ne domaćim poljoprivrednicima. Ubedite nas da samo Beograd može tako kvalitetno da arči vaše pare i vaša žita. Uvredite svaku nacionalnu i versku manjinu u Vojvodini (trebaće vam dosta vremena). Objasnite im da su svi oni zapravo Srbi, pravoslavci, četnici, žene i da imaju sasvim dovoljno zakonskih prava te im ova dodatna manjinska i ne trebaju – poručuju organizatori i pozivaju Novosađane da provedu sunčanu subotu sa njima, proslavljajući demagogiju i populizam bez koje srpske političke scene ne bi bilo.

“Popul(ar)istički rečnik demagogije” projekat je “Otvorene komunikacije”, u kome se na argumentovan i sarkastičan način rekonstruiše populizam i demagogija u javnim govorima u Srbiji.

Takmičenje u “Demagoškim igrama bez granica” osmišljeno je u svrhu popularizacije projekta i samog rečnika, a održaće se u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i Novom Pazaru.

Demagoške igre počinju u 13 časova na platou ispred Spensa.

Izvor: 021
Foto: Promo