Početna Gradske teme Objavljen javni poziv za stručnu praksu

Objavljen javni poziv za stručnu praksu

gradska kuca

Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2015. godini. Kako se navodi u saopštenju Grada, program stručne podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca, bez zasnivanja radnog odnosa.

Programom stručne prakse finansira se 50 lica za završenim visokim obrazovanjem u periodu od 12 meseci, 20 lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem u trajanju od devet meseci i 40 lica sa srednjim obrazovanjem u trajanju od šest meseci.

Ova mera u okviru Akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu namenjena je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme.
Poslodavci sa teritorije Grada Novog Sada zahteve za učešće u programu podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, tačnije Filijalu Novi Sad, a javni poziv je otvoren do 20. oktobra 2015. godine.
Javni poziv i propratnu dokumentaciju možete da preuzmete OVDE.

Autor: 021.rs