Početna Gradske teme Obnovljen parking u dvorištu Skupštine grada

Obnovljen parking u dvorištu Skupštine grada

0

Obnovljen je parking u Ulici dr Laze Stanojevića, koji koriste stanari okolnih zgrada, zaposleni u Gradskoj upravi i Skupštini, kao i građani koji zbog obaveza i posla dolaze u Gradske uprave, otvoren je danas obilaskom predsednice Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelene Marinković Radomirović i direktora JKP “Parking servisa” Stevana Lugonje. Parking je pre obnove i rekonstrukcije bio u veoma lošem stanju, a u prostor nije ulagano 20 godina.

Nakon nešto više od dva meseca, Skupština Grada Novog Sada, u čijoj zgradi se nalaze i Gradske uprave, kao i stanari okolnih zgrada, dobijaju potpuno nov, uređen parking prostor, sa zelenilom, obnovljenom pešačkom stazom i rasvetom. Ovaj parking je veoma frekventan, tu su Gradske uprave, koriste ga zaposleni, kao i druge institucije i ustanove koje su u neposrednoj blizini. Parking je bio u veoma lošem stanju, 20 godina nije ulagano u ovaj prostor. Danas imamo novu sliku. Parking ima kružni tok, dobro je organizovan, obnovljena su parking mesta, pešačke staze i rasveta – istakla je predsednica novosadske Skupštine, Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da smo, zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću i nadležnim gradskim preduzećima, svedoci da se u našem gradu radi na rekonstrukciji i uređenju, kao i izgradnji novih parkirališta.

Za razliku od nekadašnjeg prostora, obnovljen parking ima kružni tok, što će omogućiti lakši, brži, ali i sigurniji tok saobraćaja unutar samog dvorišta. Direktor JKP “Parking servisa” Stevan Lugonja objasnio je da ovo preduzeće nastoji da u kontinuitetu pravi parking mesta u gradu.

Posle parkirališta u Radničkoj ulici, novog parking prostora na Štrandu, uređenog parkirališta na Trgu Komenskog, danas smo dobili jedan uređen parking prostor u centru grada – kazao je Lugonja.

On je dodao da je kapacitet parkirališta oko 60 parking mesta, te da je ovaj prostor dugo vremena bio devastiran.

Pored parking mesta urađena je i kompletna infrastruktura, rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, osvetljenje, prilaz za pešake i za bicikliste, kao i rampa za osobe sa invaliditetom. Vrednost investicije je oko 15 miliona dinara, a sredstava su obezbeđena kroz kapitalne subvencije Grada Novog Sada – precizirao je Lugonja.

On se zahvalio na pomoći predsednici Skupštine grada tokom realizacije ovog projekta, kao i gradskim preduzećima koje su takođe učestvovale u uređenju prostora. Direktor “Parking servisa” najavio je dalje investicione aktivnosti preduzeća, napomenuvši da će sledeće nedelje početi rekonstrukcija parking mesta na delu Bulevara oslobođenja.

Izvor: Rtv.rs
Foto: Pixabay