Početna Gradske teme Obnovljen posteljni fond na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

Obnovljen posteljni fond na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković posetio je danas Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, u Sremskoj Kamenici zbog kupovine 185 novih, najsavremenijih kreveta za bolničko lečenje, čime se obnovio kompletni posteljni fond koji je poslednjih 15 godina bio u izuzetno lošem stanju.

“U proteklih šest meseci iz pokrajinskog budžeta i budžetaSrbije na teritoriji Vojvodine, za lečenje obolelih od kardiovaskularnih bolesti, uloženo je preko pet stotina miliona dinara. To je najveća suma novca koja je ikada, u tako kratkom vremenskom roku, izdvojena u zdravstvu Vojvodine”, istakao je sekretar Gojković.

On je, navodeći da je za potrebe Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, izdvojeno skoro dve stotine miliona dinara za poboljšanje kvaliteta lečenja pacijenata obolelih od kardiovaskularnih bolesti, ukazao i da je jedan od razloga za to što uzrok 57 odsto smrtnosti u Vojvodini, upravo čine kardiovaskularne bolesti.

“U cilju unapređenja rada u kardio hirurškim salama, kupljen je i najsavremeniji aparat za vantelesni krvotok. Ozbiljna sredstva uložena su i u sam objekat Insituta, kao i u nabavku vozila hitne pomoći, popravku infrastrukture, a to je ujedno i pokazatelj da Pokrajinska vlada vodi računa o zdravstvenom stanju građana Vojvodine”, naveo je sekretar Gojković.

Prof. dr Aleksandar Redžek istakao je zadovoljstvo što Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i sam Institut koji radi u intresu lečenja kardiovaskularnih bolesnika, prepoznaju potrebu za ulaganjem u nabavku nove opreme i da je zahvaljujući velikim investicijama u Institut, obezbeđeno mnogo kvalitetnije lečenje kardiovaskularnih bolesnika.

Autor: 021.rs
Foto: Pokrajinska vlada