Početna Gradske teme Obnovljena fiskulturna sala u Tehničkoj školi “Mileva Marić Ajnštajn” u Novom Sadu

Obnovljena fiskulturna sala u Tehničkoj školi “Mileva Marić Ajnštajn” u Novom Sadu

0

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je Tehničku školu “Mileva Marić Ajnštajn” u Novom Sadu, gde je putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu finansirana sanacija fiskulturne sale.

“Prilikom obilaska ove škole u novembru prošle godine, zatekao sam fiskulturnu salu sa polomljenim prozorima, u kojoj je temperatura bila ista kao spoljašnja, sa podom koji nije zamenjen od kada je izgrađena. Uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja u ovoj sali bili su veoma loši. Sala sada izgleda neprepoznatljivo u pozitivnom smislu i veoma mi je drago da sada imamo jednu ovako lepu i funkcionalnu salu, a vrednost projekta iznosila je 1.756.000 dinara. Radovima je obuhvaćena zamena kompletne stolarije i prozora, koji se praktično protežu preko celih zidova, što je doprinelo energetskoj efikasnosti, a na pod je postavljena nova podloga. Škola je svojim resursima dala doprinos u realizaciji ovog projekta obloživši zidove sale drvenim oblogama čime je povećana bezbednost učenika pri izvođenju nastave fizičkog vaspitanja”, izjavio je Vladimir Batez i naglasio da je svaki dinar utrošen namenski i domaćinski, što treba da bude primer za sve škole u Vojvodini.

Direktor škole Željko Savić uručio je Batezu zahvalnicu za podršku koju je pružio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.Takođe, uručio mu je i poklon za sva sportska dostignuća koja je sekretar Batez kao vrhunski sportista i olimpijac postigao. Direktor Savić je istakao da je u vremenu u kome živimo važno da se stvaraju uslovi za usmeravanje mladih ljudi na sport. On je, takođe, zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci u realizaciji i drugih projekata koje je pripremio, prema njegovim rečima, veoma sposoban projektni tim ove škole.

Sredstva za sanaciju fiskulturne sale odobrena su krajem prošle godine, ali zbog pandemije korona virusa radovi su završeni u junu ove godine.

Tehničku školu “Mileva Marić Ajnštajn” pohađa 1600 učenika u dva objekta, a renoviranu salu u ovoj zgradi škole koristi 900 učenika.

Izvor: NSU
Foto: Wikipedia