Početna Gradske teme Oboren rekord posećenosti: Treće veče u znaku Johna Newmana i Manu Chao

Oboren rekord posećenosti: Treće veče u znaku Johna Newmana i Manu Chao

unnamed (19)

Uspešno je završena i treća noć Exit festivala u Novom Sadu. Prema podacima organizatora oboren je rekord posećenosti: 52 hiljade ljubitelja festivala je prošlo kroz kapiju Petrovaradinske tvrđave.

Za petnaest godina postojanja Exit festivala, prema tvrdnji organizatora, nikad toliko posetilaca subotom nije prošlo kroz kapiju tvrđave kao juče. Novim rekordom od 52 hiljade posetilaca Exit je premašio raniji najveći broj posetilaca koji je zabeležio 2007. godine.

unnamed (20)

Ljubitelji festivala I ovog puta najviše su bili zainteresovani za Main stage i Dance arenu.

Neverovatnu atmosferu na glavnoj bini napravio je mladi britanski pevač John Newman, čiji je hit “Love me again” ove godine obeležio Exit festival. Uz neverovatnu energiju I đuskanje kroz ceo nastup pozivao je publiku da aplaudira I svaku njegovu pesmu zajedno otpevaju, što je publika oduševljeno I prihvatila.

unnamed (21)

Nakon njega nastupio je fenomenalni Manu Chao koji je imao nastup na Exitu I 2007. godine. Ovaj vrsni muzičar na sceni je trideset godina, što svakako opravdava svakog pojedinca koji je sinoć pratio nastup legendarnog Francuza španskog porekla, koji je za ova tri dana definitivno najviše razdrmao publiku.

unnamed (22)

Hitovi su se nizali: “Clandestino“, “Rainin’ In Paradize“, “Mi Vida“, “Politik Kills“ “Mala Vida“… Spektakularni nastup trajao je do duboko u noć.

unnamed (23)

Oni koji nisu ljubitelji instrumentalne muzike, zabavu su potražili na Dance Areni koja je poznata po žurkama koje traju do ranih jutarnjih časova. Na ovoj bini nastup koji je definitivno odlično prihvaćen od publike je set mladog DJ Martina Garrixa.

unnamed (24)

Večeras će se jubilarno 15. Izdanje EXIT-a biti svečano zatvoreno nastupima legendarnih Faithless-a , Dixon-a , Leftfield-a, Simian Mobile Disco, Capital Cities, kao i ostalih izvođača među kojima su Love Hunters, Tale of us, Ničim Izazvan, Kolja i Grobovlasnici, Rambo Amadeus…

Dođite da I večeras proživimo Exit Avanturu.

Autor: Ivana Knežević, nshronika.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here