Početna Gradske teme Obrad Boba Škrbić: Na prvom mestu početi sređivanje Kineske četvrti jer tu...

Obrad Boba Škrbić: Na prvom mestu početi sređivanje Kineske četvrti jer tu leži ogroman potencijal!

1

foto ns hronika

Obrad Boba Škrbić je svima poznat po rok emisijama, kao i po kultnom NS koncertu godine. Više od 27 godina je novinar i organizator rokenrol manifestacija, jednom rečju, radnik u kulturnom domenu, te je kao takav podelio sa nama svoje viđenje rada Gradske vlade, kao i gorućih tema koje se prvo moraju rešiti u našem gradu.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Ne smatram sebe dovoljno kompetentnim da komentarišem sve segmente rada ni Gradske, a ni bilo koje druge vlasti, na bilo kom nivou. Mogu da se zadržim na polju kulture. Smatram da je dolaskom Vanje Vučenovića na mesto člana Gradskog veća 2014. napravljen veliki korak napred, u ovoj veoma važnoj oblasti naših života i to je vidljivo svakom ko želi da to objektivno sagleda. Naročito je bitan njegov doprinos u poboljšanju uslova za delovanje svih segmenata urbane kulture, značajno povećanoj transparentnosti rada u kulturi, svakodnevnom, ponekad i danonoćnom radu, kao i u veoma ozbiljnom pristupu kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021., u čiji pozitivan ishod ne sumnjam. To će biti ogroman uspeh našeg grada (u kojem sam rođen pre 52 godine).

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Da svim raspoloživim resursima, voljom i sredstvima počne sređivanje tzv. Kineske četvrti, jer tu leži ogroman potencijal za kulturni, umetnički, turistički i zanatski razvoj našeg grada i Južnobačkog okruga, što će se reflektovati i na civilizacijske tokove našeg bivstvovanja ovde.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealni gradonačelnik Novog Sada?

– Niko nije idealan, takav ne postoji (osim Boga). S obzirom da sam više od 27 godina rokenrol novinar i organizator rokenrol koncerata, suosnivač i idejni tvorac najstarije novosadske rok manifestacije “NS koncerta godine”, znači radnik u kulturi, na ovo pitanje mogu da odgovorim iz svog, ali ipak, nadam se, objektivnog ugla. Do sada ubedljivo najbolju saradnju, najveće poštovanje, razumevanje i pažnju, pa i najveću pomoć, imao sam od sadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića, tako da ne samo da smatram njega za najbolju osobu za mesto čelnog čoveka grada, već se tome i nadam.

Autor: Bojana Šević

1 KOMENTAR

  1. Kako je lako prodati se… Tobože neki beskompromisni roker, a podržava SNS i smene u RTV Vojvodini. Fuj.

Comments are closed.