Početna Gradske teme Obeležen Svetski dan autizma u Novom Sadu

Obeležen Svetski dan autizma u Novom Sadu

autizam1

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je manifestaciju “Aprilski dani autizma u Novom Sadu” koja je počela uličnom akcijom “Kišobran za sve”. Manifestaciju organizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom u saradnji sa ŠOSO “Milan Petrović” povodom Svetskog dana autizma koji se obeležava 2. aprila.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u prilici da svečano otvorim trinaestu manifestaciju “Aprilski dani autizma u Novom Sadu” u kojoj građani mogu da se upoznaju sa simptomima i specifičnostima autizma, kao i o načinu na koji mogu da pruže podršku ovim osobama i njihovim porodicama da se lakše uključe u društveni život. Grad Novi Sad kontinuirano podržava održavanje ove manifestacije što je jasan pokazatelj da vodi odgovornu socijalnu politiku i brine o svim svojim sugrađanima podjednako – rekao je Aleksandar Petrović.

Manifestacija “Aprilski dani autizma u Novom Sadu” održava se od 2. do 30. aprila uz niz aktivnosti i radionica s ciljem da se podigne svest o autizmu, uklone predrasude prema osobama sa autizmom i povežu postojeći resursi lokalne zajednice kako bi udruženim snagama pomogli njima i njihovim porodicama.

Autor i foto: NsHronika.rs