Početna Sport Sutra se održava Novosadski polumaraton

Sutra se održava Novosadski polumaraton

0

novosadski_polumaraton_1

Novosadski polumaraton, 23. po redu, održaće se u nedelju, 3. aprila. Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona Milan Dolga kaže da će takmičenje početi u 10 časova na Trgu slobode. Prva na programu je glavna trka, zatim prateće trke, da bi na kraju usledila humanitarna šetnja za siromašnu decu.

“U saradnji sa Crvenim krstom organizujemo humanitarnu šetnju. Ko želi, može da trči, a ko ne može, može da prošeta. Planirano je da u šetnji učestvuju i porodice sa decom. Šetaće se od kilometar do dva kilometra, koliko njima odgovara”, navodi Dolga i dodaje da učešće u šetnji iznosi 300 dinara, iako prilog nije obavezan. Sav novac koji bude prikupljen ide za preventivan oporavak dece iz socijalno ugroženih porodica.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Ove ulice biće zatvorene za saobraćaj od 10 do 12.30 časova.

Pored polumaratonske trke, u nedelju će se održati štafetni polumaraton, potom trka “Trči i uživaj”, rekreativno trčanje, trčanje-šetnja srednjoškolaca, trčanje-šetnja osnovaca, popularni “Poletarac”, puzeća trka beba, kao i humanitarna šetnja.

Važno je pomenuti da je mlađima od 18 godina učešće u trci dozvoljeno samo uz saglasnost roditelja i trenera, kao i uz potvrdu lekara.

Za učešće u maratonu prijavilo se oko 700 takmičara iz zemlje i inostranstva. Više informacija može se pronaći OVDE.

Autor: 021
Foto: marathon.org.rs