Početna Gradske teme Od 1. jula jeftinije parkiranje u Novom Sadu

Od 1. jula jeftinije parkiranje u Novom Sadu

Ranije najavljeno pojeftinjenje parkiranja u Novom Sadu počeće 1. jula, saznaje 021.rs.

Odluku o početku primene novog cenovnika, kojim su smanjenje pojedine cene parkiranja, doneo je Nadzorni odbor Parking servisa 9. juna, nakon što je dan pre toga Gradsko veće dobrilo korekcije cena.

Ovo je prva promena cena parkiranja u Novom Sadu od 2012. godine, a do nje je došlo, jer je obavljeno usklađivanje gradskih propisa sa republičkim zakonima kojima je predviđeno da se kroz parkiranje više ne naplaćuje komunalna taksa. U osnovi, novim cenovnikom je predviđeno smanje cene parkiranja u Novom Sadu za nekoliko dinara po satu, u zavisnosti od zone naplate.

Tako će od 1. jula, parkiranje u crvenoj zoni biti 53, umesto 55 dinara, a u plavoj zoni 44 umesto 45 dinara. Dnevna parking karta, koja pokriva deo parkirališta u plavoj zoni, pojeftinila je sa 100 na 95 dinara.

Pojeftinilo je i parkiranje kod Štranda sa 40 na 35 dinara. Cene se neće menjati u ekstra i beloj zoni gde ostaju 70 odnosno 30 dinara, a neće biti promene ni kada je u pitanju celodnevno parkiranje na zatvorenim parkiralištima, na primer u garaži iza SNP-a gde je sat parkiranja 45 dinara.

Izvor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here