Početna Gradske teme od 14 do 40 godina i dolaze iz Novog Sada, Maglića, Sombora

od 14 do 40 godina i dolaze iz Novog Sada, Maglića, Sombora

0

Nagrade najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2019/2020 godinu svečano su dodeljene u holu Pokrajinske vlade, a zbog epidemijske situacije dodeli su prisustvovali samo nagrađeni studenti i dekani.

Maša Rapajić studentkinja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu proglašena je za najbolju studentkinju Univerziteta koja nije samo postigla izvanredan uspeh već je početkom pandemije u roku od 24 sata organizovala grupu volontera koji su prethodnih meseci pomagali građanima.

“Prvenstveno ona predstavlja krunu mog dosadašnjeg školovanja i uspeha i nekako ipak dokaz da se trud i rad ipak isplate bez obzira na to u kakvom vremenu živimo i u odnosu na koronu i celu situaciju koja nas je zadesila u svakom slučaju jako mi je drago i ogromna mi je čast”, navodi.

Dekan Medicinskog fakulteta Snežana Brkić skrenula je pažnju na to da je za mladog čoveka važno da dobije nagradu za svoj trud i izrazila nadu da će Maša Rapajić uskoro biti zaposlena u Srbiji, što je i njena želja.

“Naravno ocene ne govore dovoljno o Maši. Ja moram da kažem da je to student koji je praktično od druge godine fakulteta aktivni učesnik, a potom i predsednik naše naučne sekcije, da je imala više izlaganja i naučnih radova što u zemlji što u inostranstvu”, istakla je.

Nagrađeni su studenti generacije šest fakulteta, a priznanja su dobili studenti Akademije umetnosti za postignute vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima u protekloj godini.

“Oni nisu samo učili, oni su radili na kreiranju ambijenta koji govori da su iznad svega s tvaralačka bića. Imati prosek 10. to nije prosek, to je savršenstvo, zato svima čestitam koji su to uspeli. Da budu najbolji među najboljiima”, izjavio je Zoran Milošević, pokrajinski sekretar.

Nagradu koja nosi naziv “Aleksandar Saša Popović” u znak sećanja na studenta Prirodno-matematičkog fakuleta koji je kao rezervista Vojske Jugoslavije preminuo u NATO bombardovanju, dobio je student Mihailo Ilić.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada