Početna Sport Lalatović: Najverovatnije mi neće ponuditi novi ugovor, nekome smeta jaka Vojvodina

Lalatović: Najverovatnije mi neće ponuditi novi ugovor, nekome smeta jaka Vojvodina

0

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da bi voleo da ostane u Novom Sadu sve dok ne dobije angažman u inostranstvu, poručujući da mu ugovor, koji traje do leta, verovatno neće biti produžen.

“Kad trener nema rezultate, on se promeni. Da ih nisam imao, sigurno bih i ja bio odavno sklonjen, što je sasvim normalno, jer mi treneri smo naviknuti da su nam koferi uvek spakovani. Da li ću ja ostati u Vojvodini? Po rezultatima koje sam postigao, sasvim je normalno da ostanem. Ovo mi je drugi put da se vraćam, vodio sam Vojvodinu na preko 110 utakmica, imam preko 60 odsto pobeda, najviše u istoriji Vojvodine i osvojio sam trofej”, poručio je Lalatović u intervjuu za Mozzartsport.

Međutim, trofejni trener nije siguran da li će ostati u Voši.

“Najverovatnije mi neće ponuditi novi ugovor, jer imam utisak da nekome smeta jaka Vojvodina i to ne zavisi od mene. Ako Uprava želi da i dalje pravi rezultate normalno je da me pozovu da popričam sa njima. Vojvodinu volim i svake sekunde mogu da odem, opet ću naći posao. Voleo bih, ako ne odem u inostranstvo, da ostanem u Vojvodini, jer Vojvodina je moja druga kuća. Ona pravi moje trenersko ime, ja joj se odužujem dobrim rezultatima. Da li ću dobiti ugovor ili ne, ne znam, ali kažem još jednom, ima vremena za razgovor, ne treba nigde ni žuriti, i znam da ću ako ne ostanem u Vojvodini vrlo lako naći novi klub”, navodi Lalat.

On je poručio i da trenutno za njega postoji interesovanja, te da nikad više nije bilo zainteresovanosti nego u poslednjih mesec dana.

Kako dodaje, voli da radi sa mladim igračima, te sada radi sa Topićem, Devetkom, Zukićem i Bjekovićem. Međutim, kaže da bi klub trebalo da zaštiti trenera.

“Da mu da ugovor na dve-tri godine. Treba da izađu javno i kažu da žele da svaku utakmicu počinju šestorica igrača mlađih od 21 godine i četvorica-petorica iskusnijih da ih vode, i što neki kažu, napravimo vrtić. Spreman sam na to, ali onda u ugovoru treba da stoji da Nenad Lalatović ne može biti smenjen i da je afirmacija mladih igrača cilj Vojvodine. Daje se treneru ugovor na dve godine i cela klupska uprava treba da stane iza trenera i projekta. Taj projekat treba da traje duži period, svi mu dajemo vetar u leđa, pravimo priču i posle dve godine sa tim igračima kažemo: ’Sad ćemo da izađemo u Evropu’. I onda ćemo napraviti i tim, veliki novac i bićemo uspešni. Ako Uprava može da ispuni sve to, Vojvodina može da bude jedan od najstabilnijih klubova u Superligi. Ali za sve mora da postoji plan i program”, smatra Lalatović.

Izvor: Mozzartsport
Foto: Printscreen