Početna Gradske teme Od ponedeljka ponovo moguće iznajmiti bicikl

Od ponedeljka ponovo moguće iznajmiti bicikl

Sezona iznajmljivanja bicikla na nekoj od 13 automatizovanih stanica kojima raspolaže “NS bajk sistem” počinje u ponedeljak, 2. aprila.

JKP “Parking servis” najavljuje da je ovogodišnja novina sezonska pretplata od 1.100 dinara, koja podrazumeva svakodnevno iznajmljivanje bicikla u trajanju od dva sata.

Na internet prezentaciji “NS bajk sistema” i s “Gugl prodavnice” može da se preuzme android aplikacija, koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, ali i broj slobodnih mesta za razduživanje za svaku od stanica, u realnom vremenu.

Biciklističke stanice su automatizovane, a iznajmljivanje je moguće 24 sata. Stanice “NS bajka” su: kod Štranda, Spensa, Železničke stanice, Srpskog narodnog pozorišta, Kampusa Univerziteta, na Detelinari (na uglu Kornelija Stankovića i Milenka Grčića, kao i u Rumenačkoj ulici, kod ABC-a), na Novom naselju na Bulevaru Jovana Dučića i u Petrovaradinu (Preradovićeva ulica kod pošte), na Limanu 3 (kod Doma zdravlja i NIS-a), u Futoškoj ulici, prekoputa kasarne “Dr Arčibald Rajs”, kao i na Beogradskom keju.

U toku je analiza mesta pogodnog za izgradnju 14. biciklističke stanice.

Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni “Parking-servisa” u Ulici Filipa Višnjića 47 od ponedeljka do subote, kao i na “NS bajk” stanici kod Spensa utorkom i četvrtkom od 8 do 16 časova. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, koja omogućava iznajmljivanje bicikla na sat vremena za 30 dinara, odnosno 170 za ceo dan. Korisnici mogu biti građani stariji od 16 godina.

Podsetimo, Novi Sad je prvi na svetu po broju biciklista koji do svog radnog mesta voze bicikl zimi! Naš grad je početkom februara pobedio u svetskom takmičenju “Winter Bike To Work Day”.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay