Početna Gradske teme Od srede počinju da rade semafori na tri novosadske raskrsnice

Od srede počinju da rade semafori na tri novosadske raskrsnice

Semafori na tri novosadske raskrsnice trenutno se nalaze u probnom režimu, a od srede, 30. avgusta počeće da rade redovno.

U pitanju su semafori na raskrsnici Bulevara kralja Petra I i Ulice kraljevića Marka, Cara Dušana i Đorđa Magaraševića i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara, u blizini raskrsnice sa Ulicom Banović Strahinje i Ulicom Kolo srpskih sestara.

Uprava za građevinsko zemljište navodi da su semafori na ovim lokacijama bili potrebni zbog velike gustine saobraćaja, otežanog prelaska pešaka, blizine škole i objekata Doma zdravlja. U UGZI-u kažu da će semafor na uglu Cara Dušana i Đorđa Magaraševića i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara raditi u detektorskom režimu, odnosno građani će ih uključivati na taster.

Na sva tri nova semafora postavljeni su vremenski displeji, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica, a na Bulevaru kralja Petra I i Bulevaru cara Lazara ugrađeni su i brojači saobraćaja, čija je namena prikupljanje podataka o broju i kategorizaciji vozila.

U Upravi podsećaju da će čim se pribave potrebne dozvole proraditi još tri semafora – na raskrsnici Ulice Bate Brkića i Bulevara vojvode Stepe, na raskrsnici ulica Bate Brkića i Seljačkih buna i pešački semafor na Bulevaru Evrope (kod kasarne Jugovićevo).

Podsetimo da je Grad u poslednje dve godine postavio više semafora, a za veći broj raskrsnica je urađen projekat i sada se čeka da semafori budu postavljeni.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay