Početna Gradske teme Od srede počinju da rade semafori na tri novosadske raskrsnice

Od srede počinju da rade semafori na tri novosadske raskrsnice

0

Semafori na tri novosadske raskrsnice trenutno se nalaze u probnom režimu, a od srede, 30. avgusta počeće da rade redovno.

U pitanju su semafori na raskrsnici Bulevara kralja Petra I i Ulice kraljevića Marka, Cara Dušana i Đorđa Magaraševića i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara, u blizini raskrsnice sa Ulicom Banović Strahinje i Ulicom Kolo srpskih sestara.

Uprava za građevinsko zemljište navodi da su semafori na ovim lokacijama bili potrebni zbog velike gustine saobraćaja, otežanog prelaska pešaka, blizine škole i objekata Doma zdravlja. U UGZI-u kažu da će semafor na uglu Cara Dušana i Đorđa Magaraševića i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara raditi u detektorskom režimu, odnosno građani će ih uključivati na taster.

Na sva tri nova semafora postavljeni su vremenski displeji, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica, a na Bulevaru kralja Petra I i Bulevaru cara Lazara ugrađeni su i brojači saobraćaja, čija je namena prikupljanje podataka o broju i kategorizaciji vozila.

U Upravi podsećaju da će čim se pribave potrebne dozvole proraditi još tri semafora – na raskrsnici Ulice Bate Brkića i Bulevara vojvode Stepe, na raskrsnici ulica Bate Brkića i Seljačkih buna i pešački semafor na Bulevaru Evrope (kod kasarne Jugovićevo).

Podsetimo da je Grad u poslednje dve godine postavio više semafora, a za veći broj raskrsnica je urađen projekat i sada se čeka da semafori budu postavljeni.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay