Početna Gradske teme Od sutra velika akcija prikupljanja reciklažnog otpada

Od sutra velika akcija prikupljanja reciklažnog otpada

0

reciklaza

Građani Novog Sada, Beograda i Niša od ovog vikenda imaju priliku da daju svoj lični doprinos i uključe se u jednu od najvećih akcija za čistije životno okruženje.

Svi koji imaju kućni ambalažni otpad, mogu da ga sortiraju i donesu na reciklažu u jedan od Tempo hipermarketa, nakon čega dobijaju nagradu.

Mesec reciklaže traje od 8. do 30. oktobra, svakog vikenda u periodu od 10 do 16 časova u hipermarketu Tempo u ova tri grada. Ispred ovih hipermarketa, u saradnji sa Sekopakom, postavljena su reciklažna ostrva gde je moguće odložiti karton, papir, pet, metal, staklo, limenke i upotrebljenu Tetra Pak ambalažu.

Svako Eko ostrvo sastoji se iz tri jedinice, opremljene specijalnim kontejnerima, koje su označene crvenom, žutom i plavom bojom, a u cilju lakšeg razvrstavanja materijala. Ovako sakupljen ambalažni otpad redovno se odnosi na dalju preradu u neke od reciklažnih centara.

“Drago nam je što saradjujemo sa Sekopakom i što kupcima omogućavamo da odlazak u kupovinu iskoriste i za brigu o životnoj sredini. Naša kompanija tokom cele godine pruža doprinos da planeta bude čistija. Zajedno sa našim kupcima i partnerima svakodnevno radimo da naše okruženje bude lepše”, istakao je Nikola Papak, menadžer za korporativne komunikacije Delez Srbija.

Autor: 021