Početna Kultura Započet edukativni program “Kako znam i umem – Sava Šumanović”

Započet edukativni program “Kako znam i umem – Sava Šumanović”

0

Potpisivanje Ugovora, M. O. Cobanov levo, M. Djurdjev i J. Jovanov desno

Simbolično obeležavajući Dečju nedelju, danas je potpisivanjem sporazuma o sradnji sa Predškolskom ustanovom “Radosno detinjstvo” i predavanjem za vaspitače i pedagoge ove institucije, započela ovogodišnja Likovna radionica i relizacija programa Kako znam i umem – Sava Šumanović. Ugovor o saradnji potpisale su u ime Spomen-zbirke dr Jasna Jovanov, upravnica i Mirjana Đurđev, direktor PU “Radosno detinjstvo” Novi Sad. Povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Save Šumanovića, u okviru serije edukativnih programa za decu predškolskog i školskog uzrasta, na ovaj način potvrđen je nastavak višegodišnje saradnje Spomen-zbirke Pavla Beljanskog sa ovom institucijom.

Potpisivanje Ugovora, M. Djurdjev i J. Jovanov (2)

Specifičan stil koji je sam umetnik nazvao kako znam i umem tema je ovogodišnjih kreativnih radionica. Na primeru devet Šumanovićevih umetničkih dela iz kolekcije Pavla Beljanskog učenicima se na atraktivan i zanimljiv način, ukazuje na različite faze u umetnikom opusu. Planirane aktivnosti u vidu vanmuzejskih interaktivnih radionica Kustos u vrtiću, prilagođene su potrebama starosnih grupa: od 4 do 7 godina. Nakon prvog dela programa i obilaska stalne postavke deci je omogućeno da se u potrazi za sopstvenim stilom, u praktičnom delu radionice, oprobaju u različitim likovnim tehnikama. Završna izložba dečijih radova planira se za januar 2017. godine, a tokom njenog trajanja, u okviru obeležavanja 8. marta planiran je program Mami na dar. Tokom trajanja izložbe biće organizovana edukacija vaspitača i likovnih pedagoga.

Manifestacija Dečja nedelja, ustanovljena je 1987. godine sa ciljem poboljšanja položaja deteta u Srbiji. Ujedno, manifestacija ukazuje na pravo dece na odrastanje u boljim uslovima, te njihovo aktivno učešće u društvenom životu u celini.

Autor: NsHronika