Početna Gradske teme Odabran projektant enterijera za Dom zdravlja na Limanu

Odabran projektant enterijera za Dom zdravlja na Limanu

Budući da je rekonstrukcija Doma zdravlja u završnoj fazi i očekuje se da će svi predviđeni radovi biti okončani u aprilu, neophodno je osmisliti uređenje enterijera, te nabaviti odgovarajuću medicinsku opremu i nameštaj. Reč je o objektu površine 2.366 kvadratnih metara, s tri sprata, izgrađenom krajem sedamdesetih godina prošlog veka, koji je od tada naovamo nekoliko puta adaptiran i 2006. godine nadgrađen.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, rekonstrukcija, za koju je nacrte uradila projektantska kuća „Đorđe Bajilo – Arhitekti” iz Novog Sada, obuhvata zamenu instalacija i opreme. Građevinskim i zanatskim radovima između ostalog je predviđena i zamena dotrajalih zidova, podova, plafona, te ugradnja nove stolarije, kao i potkonstrukcije za prateću opremu.

Nakon završtka obnove, tehničkog prijema i dobijanja upotrebne dozvole za zgradu, uslediće opremanje, odnosno nabavka medicinske i nemedicinske opreme, kao i uređenje enterijera. Pošto je reč o najvećem objektu Doma zdravlja „Novi Sad”, te da je aktuelna pandemija koronavirusa, trebalo bi što pre završiti sve neohodne radove i procedure da bi se rasteretile ambulante koje su preuzele pacijente limanskog doma zdravlja.

Odabrani projektant imaće slobodu da predloži rešenja u skladu s potrebama i propisima, i u dogovoru s korisnikom, na racionalan način u pogledu investicionih ulaganja i projekcije eksploatacionih troškova, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji.

Izvor: dnevnik.rs
Foto: Wiki