Početna Gradske teme Odabrane firme koje će brinuti o sportskim stazama i terenima u gradu

Odabrane firme koje će brinuti o sportskim stazama i terenima u gradu

Gradska uprava za komunalne poslove odlučila je da će firme “Balkanija” i “Tajm partner” brinuti o novosadskim sportskim terenima i stazama i to nakon ponovljenog tendera, pošto je prethodno javna nabavka za obavljanje ovog posla obustavljena.

Pre mesec dana, Gradska uprava obustavila je otvoreni postupak s obzirom na to da nijedna od dve pristigle ponude za održavanje staza nije bila sastavljena u skladu sa pravilima i uslovima. U ovakvim slučajevima, Zakon o javnim nabavkama propisuje da naručilac može da raspiše novu nabavku tj. pokrene pregovarački postupak u kojem će pozvati samo i sve ponuđače koji su se javili u prethodnom, ponovljenom postupku. Grad ima pravo da im da šansu da isprave svoje ponude i ponovo apliciraju za posao – što je učinjeno i najjeftinija ponuda u iznosu od 2,7 miliona dinara stigla je od pomenute grupe ponuđača.

Očekuje se da će firme sa Gradskom upravom u narednim danima potpisati ugovor, a potom i krenuti sa održavanjem staza.

U međuvremenu, već više od pola godine niko ne brine o podlogama u Novom Sadu, a to se najviše odnosi na Kej. Lokacije o kojima će novoizabrane firme brinuti su: tartan staza na keju, košarkaški tereni kod mosta, fitnes sprave u teretanama na otvorenom na Keju, tereni za mini golf kod Veslačkog kluba “Danubius”, tartan podloge na dečijim igralištima, kao i na teretanama na otvorenom. Predviđeno je da se o ovim podlogama brine najmanje dva puta mesečno.

Podsetimo da je 021 pisao o korišćenju i (zlo)upotrebi tartan staze na keju, za šta su lokalnim aktima predviđene i kazne. Prema Odluci o upravljanju kejom, na trim-stazi zabranjena je vožnja bicikla, rolera, skejtborda, trotineta, kao i šetnja pasa i mačaka. Zabranjeno je i korišćenje staze mimo njene svrhe, koja je trčanje. Međutim, kako za 021 kažu Novosađani koji redovno koriste ovu stazu za trčanje, građani mahom ne znaju da koriste trim-stazu i ponekad je ne razlikuju od biciklističke staze, koja je jasno obeležena za dvotočkaše. S druge strane, trim-staza nije obeležena kao isključivo namenjena sportistima.

Prema gradskoj odluci, za zloupotrebu staza na Keju preti novčana kazna od čak 8.000 dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay