Početna Gradske teme Odabrane firme koje će zainteresovanim Novosađanima menjati stolariju

Odabrane firme koje će zainteresovanim Novosađanima menjati stolariju

0

Devet različitih firmi sprovodiće različite mere energetske efikasnosti u stanovima i na kućama Novosađana koji za to budu zainteresovani.

Reč je o ranije najavljenih pet mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u Novom Sadu, projekat Grada Novog Sada koji se odvija nezavisno od ugradnje solarnih panela.

Grad je tražio firme za zamenu spoljnih prozora, vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, a ovaj posao je dodelio firmama “Panda Group Windows Solutions” iz Rume, “I & B Capital” iz Nove Pazove, “Volti” iz Novog Sada, “D&G Dom” Ratkovo, “Braći Drinić” i “Porti PVC” iz Novog Sada, te “Gresik Plastu” iz Šajkaša.

Nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas i/ili biomasu, grejača prostor ili zamenu postojećeg grejača radiće “Energy Net Services” iz Novog Sada, a ova firma odabrana je i za zamenu i ugradnju novih cevnih mreža, radijatora, toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema.

Za posao nabavke i ugradnje solarnih kolektora odabrani su takođe “Energy Net Services”, kao i “Green Energy Save Group” iz Novog Sada.

Za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova izdvojeno je 47,5 miliona dinara. Uslediće javni poziv namenjen građanima koji žele da dobiju subvencije i da se uključe u primenu neke od mera energetske sanacije u svojim domovima. Ti detalji biće objavljeni na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Odvojeno od ove mere, resorna uprava se bavi i merom ugradnje solarnih panela. Upravo je objavljena konačna rang lista građana koji su ispunili sve uslove i dobiće subvencije za ugradnju solarnih panela, a ta lista nalazi se OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay