Početna Gradske teme Odabrani muzički projekti koje će realizovati Izba

Odabrani muzički projekti koje će realizovati Izba

izba-konkurs-jpg

Žiri konkursa “Produkcija savremene umetnosti Izba 2015” odabrao je tri umetnička projekta koja će biti realizovana uz produkcijsku podršku Nezavisne umetničke asocijacije Izba.
Žiri su činili: Bosiljka Zirojević, vanredni profesor na predmetu slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Mileta Poštić, vanredni profesor na Katedri za animaciju u inženjerstvu Fakulteta tehničkih nauka i Staniša Dautović docent na Katedri za elektroniku Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Odabrani su radovi sledećih autora: Milica Dukić, “Filmska slika i stvarnost”, izložba slika; Jelena Vasiljević, “Umwelt”, izložba slika i Vladimir Lenhart, “Lenhart Tapes”, izložba kolaža i performans.

Žiri je svojim izborom želeo da podrži mlađe stvaraoce koji su otvoreni prema istraživanjima u različitim oblastima umetnosti. Prednost su dali radovima koji će tek biti izvedeni uz produkcijsku podršku Izbe, sa željom da podrže kreativni proces u celini, a ne samo produkcijsko opremanje postojećih radova.

Milica Dukić rođena je 1989. u Kraljevu. Trenutno je studentkinja master studija na departmanu likovnih umetnosti AUNS, studijski program crtanje u klasi prof. Olivere Marić-Nedić. Članica SULUV-a od 2014. godine. Od 2006. godine izlagala je na 8 samostalnih i preko 40 kolektivnih izložbi.

Jelena Vasiljević je rođena 1991. godine u Novom Sadu. Trenutno je studentkinja master studija na departmanu likovnih umetnosti AUNS, studijski program grafičke komunikacije u klasi prof. Ivice Stevanovića. Radno iskustvo ilustratora stiče u saradnji sa izdavačkom kućom „Zavod za udžbenike” iz Beograda, dizajn studiom „Metaklinika” iz Beograda i časopisom „Energize” firme „NIS”. Izlagala je na Svetskom bijenalu studentskog plakata u Novom Sadu 2013. i 2014. godine, i grupnim likovnim izložbama u Novom Sadu i Beogradu, 2013, 2014. i 2015. godine.

Vladimir Lenhart rođen je 1978. godine, diplomirao je filozofiju. Lenhart Tapes je muzički projekat koji se bavi manipulacijom i miksanjem audio kaseta od 2010. godine. Kao dugogodišnji i pasionirani kolekcionar audio kaseta, Lenhart je impresioniran terenskim snimcima etnomuzikološkog sadržaja, govornim tj. spoken word i propagandnim zvučnim materijalom, audio dopisnicama i raznim drugim oblicima tape arta, koje najviše stavlja u upotrebu prilikom dizajniranja svog jedinstvenog autorskog zvuka.

Autor i foto: RTV